A nyár slágere a cukkinispagetti

A cukkini az egyik legegészségesebb étel, alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrázók körében is nagyon népszerű. Bár az ebből készített ételben nincs tészta, így is rendkívül laktató.

Hozzávalók:
2 db zsenge cukkini

1 ek. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
10 db koktélparadicsom
bazsalikom
1 liter víz
1 ek. ecet
1 csipet só
tojás

Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és zöldségspirálozón áttekerjük. A cukkiniszálakat forró, sós vízbe tesszük egy percre, majd leszűrjük. Az olívaolajat felmelegítjük, megfuttatjuk rajta az összezúzott fokhagymát és a félbe vágott koktélparadicsomokat, hozzákeverjük a cukkiniszálakhoz – vagyis a cukkinispagettihez. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott friss bazsalikommal, és összeforgatjuk.

Egy fazékban felforralunk egy liter vizet, hozzáadjuk az ecetet és a sót. A tojást merőkanálba ütjük, amikor pedig a víz felforrt, lejjebb vesszük a hőfokot, és beleengedjük a merőkanalat. A tojást 3 percig főzzük, majd a cukkinispagettivel tálaljuk.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.