BLOGRA FUTOTTUNK Dübörög a zene, rohan a futó

Blogszörfösünk egy nagy alvás után alaposan belehúzott az edzésen, és még arra is volt ideje, hogy keresgéljen a világhálón bejegyzések után kutatva.

Szombat reggel a cicánk dorombolása ébresztett, a fejemhez nyomta a buksiját, jelezvén, hogy most már aztán keljek föl. Mikor ránéztem az órára, nem akartam hinni a szememnek, a biztonság kedvéért még kétszer ránéztem, de ugyanazt láttam: fél tizenegyet mutatott. Gyors fejszámolást követően rájöttem, hogy tizenegy órát aludtam, ami, mondjuk, annyiban nem meglepő, hogy állandó alvásdeficittel küzdök, erre nyilvánvalóan szüksége volt a szervezetemnek. Miután megemésztettem a tényt, kipihenten kipattantam az ágyból, hogy nekiálljak a futásnak, mert be volt tervezve aznap reggelre.

A telefonom szerint 4 fok volt kint, parádés, ehhez szinte alig kell felöltözni 🙂

Gyors kávé, vajas-mézes pirítós, és öltözködés után már meg is nyomtam a start gombot a Garminon, aztán a zenéimet is elindítottam a telefonomon. Az első szám rögtön az egyik kedvencem, a Darude Sandtormja volt, s hát mit szépítsem, pár lépés után már vágtáztam, mint egy eszelős. Végül is a klipben is végig rohannak 🙂 Tudtam, hogy nagyjából hétszáz méter múlva meglesz ennek a böjtje, de negyvenkilenc évesen azt csinálok, amit akarok, nem? De! Na, hát miután kiköptem a tüdőmet, átváltottam kényelmesebb tempóra, úgyis kezdődtek az emelkedős szakaszok, a csodás erdő, itt már ki szoktam kapcsolni a zenét, mert imádom azt a csendet, ami ilyenkor körülvesz. Aztán visszatérve a városi szakaszra visszakapcsoltam, és az utolsó kilométer kezdetén, mintegy keretbe foglalva az aznapi futásomat, elindult Sia Unstoppable című száma. Több se kellett, rátoltam a hangerőt, és a maradék energiáimat valahogy összeszedve újabb vágtázás következett.

Végig vigyorogtam, és úgy éreztem, hogy igen, én is megállíthatatlan vagyok, tele energiával nyargaltam hazáig – igazi örömfutás volt, az ilyenek hihetetlenül feltöltenek, erőt, energiát adnak a későbbiekre.

Tulajdonképpen ezért is futok.

GOWITHTHE FLOW.HU
Az őszi terepfutásban az a legnagyobb élmény, hogy a gyönyörű színekben pompázó erdőt csodálva tökéletesen ki lehet kapcsolni, lehet elmélkedni, magunkban lenni. A szerző legutóbbi Vértes Terep Maratoniján átadta magát ennek az érzésnek, s mindeközben eszébe jutott egy csodaszép mese, amit leginkább a terepfutóknak ajánl bejegyzésében.

BARATRUNNING.COM

A Bodri Trail M távjának teljesítéséről olvashatunk beszámolót, ami végig örömfutás volt, holtpontok nélkül, remek idővel, és helyezéssel. Barát Gabi edző fontos tanáccsal látta el a bemelegítés illetően, továbbá azt is javasolta a szerzőnek, hogy ne versenyzőként, hanem örömfutóként vegyen részt ezen a megméretésen. Lehet, hogy ezért sikerült ilyen parádésra a teljesítés?

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM
Ez a beszámoló is a Bodri Trail M távjának teljesítéséről szól, a szerző a 11. helyet szerezte meg a nők mezőnyében. A tervezett időnél jóval hamarabb ért célba, a végén pedig jót bandázott az ismerősökkel.

JANOSFUT.WORDPRESS.COM
A minap TRX-edzésen hallottam, hogy a csajok valamilyen okos mérlegről beszéltek, és el is határoztam, hogy ennek utánanézek. Milyen jó, hogy szembejött János mérlegtesztelős bejegyzése, amelyből minden kiderül ezekről az okos kütyükről.

GYEREFUTNI.COM
Krátky Egon atléta- és futóedző a korábbi cikkét osztotta meg, mert igencsak aktuális, a téli futással foglalkozik. Akinek nincsenek tapasztalatai ezen a téren, és fontolgatja, hogy télen sem áll le a futással, hasznos tanácsokat kaphat ezzel kapcsolatban.

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND

Futóajándékokból sohasem elég

KREMLICZA LEVENTE

Elkezdődött az adventi időszak, és vele a karácsonyi készülődés is. A felkészültebbek már most beszerzik a fa alá való ajándékokat, míg mások az utolsó pillanatra hagyják. Megfelelő ajándékot találni nem mindig könnyű, most néhány ötlettel ebben próbálok segíteni.

Futós, sportos könyv
Szerencsére még mindig sokan olvasnak valódi könyveket, választék is akad, vannak szórakoztató és szakmai művek, nemcsak futásban, a legtöbb sportágban találhatunk ilyet. Például a Futóarcok című könyvet, amelybe sok ismert futó mellett magam is írtam egy kicsit.

Frissítési csomag
Ha tudjuk, hogy szerettünk milyen zseléket, izotóniás italt kedvel, akkor összeállíthatunk neki a kedvenc ízeiből egy csomagot, amivel aztán a hosszú edzéseken, versenyeken pótolhatja az energiát.

Futóóra
Ez drágább ajándék, de annál hasznosabb, nemcsak futóknak, túrázóknak, kerékpárosoknak is jól jöhet egy outdoor óra. Azért a komolyabb modell vásárlása előtt érdemes tájékozódni arról, hogy a kiszemelt eszköz tetszik-e annak, akinek ajándékozni szeretnénk.

Futós kiegészítő
Ruházatot, cipőt nem érdemes venni, hacsak nem tudjuk pontosan, melyik darabot szeretné az illető, de egy sapka, kesztyű, csősál vagy hasonló mindig jól jön.

Ajándékutalvány
Ahogy fentebb is írtam, nem mindig lehet tudni, mi a megfelelő lábbeli, ruha, vagy hasonló darab, de ha mégis a szenvedélyéhez köthető ajándékot szeretnénk adni, akkor a vásárlási utalvány tökéletes választás. Személyesebb, mintha csak pénzt adnánk, de elég mozgásteret ad ahhoz is, hogy a megajándékozott azt vegyen rajta, amit szeretne.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.