VB-SZTORIK

Saját szakácsa főz az angol csatárra

A világ legjobbja akar lenni, mint Ronaldo vagy Messi, ezért még saját szakácsot is fogadott Harry Kane. Így még az utált halat is sokkal szívesebben eszi meg…

Harry Kane mindent alárendel annak, hogy a világ legjobb labdarúgói közé tartozzon. A 24 éves futballista az étrendjére is legalább akkora hangsúlyt fektet, mint az edzésmunkájára. A Tottenham sztárjára hétfőtől szombatig saját szakácsa főz. Persze vasárnap sem marad étel nélkül Kane, az aznapi adag a hűtőben várja.

„Sohasem ettem rossz ételeket, de egyszer találkoztam egy sráccal, aki elmagyarázta nekem, nagyon fontos, hogy a megfelelő ételeket a megfelelő időben egyem. Például egész héten egyek egészséges ételeket, a meccsnapokon pedig szénhidrátot – idézte Kane-t egy korábbi cikkben a Telegraph. – Szóval van egy saját szakácsom otthon, az edzések miatt nem sokat találkozom vele, de elkészíti nekem az ételeket, és otthagyja a hűtőben.”

Kane 2017 januárjában állt át az új étrendjére, aminek pozitív hatásait a pályán is érezte, egyre jobb és jobb formába lendült, rúgta a gólokat. Ráadásul azzal, hogy sokkal tudatosabban evett, a bokaszalag-sérülése is jobban gyógyult. Kane étrendjében a legnagyobb változás az volt, hogy sokkal több halat eszik, mint korábban.

„Nem vagyok valami nagy halrajongó, de a szakács azt mondta, ezt kell ennem. Néhány fűszerrel segít ízletesebbé tenni számomra.”

Kane a szezon alatt egyáltalán nem iszik alkoholt sem.

„Egy focista karrierje nagyon rövid. Ahhoz, hogy a legjobb légy, nem elég, ha keményen edzel, oda kell figyelned a táplálkozásra is. Nagyra becsülöm a világ legjobbjait. Messi és Ronaldo folyamatosan minden héten mennek, és teszik a dolgukat. Én is ilyen akarok lenni” – jelentette ki Kane.

Hogy sikerül-e példaképei közelébe férkőznie, a világbajnokságon már kiderülhet.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.