Futballbravúr: térdsérülés után Szénás Kör

A Vasas középpályása, Murka Benedek a rehabilitációja részeként remek idővel teljesítette a terepfutó kihívást, de mindjárt jelezte, a továbbiakban nem vállalkozik hasonlóra.

Ha minden jól megy, néhány hét múlva visszatérhet Murka Benedek, a Vasas középpályása, aki tavaly májusban, a Kazincbarcika elleni bajnokin szenvedett súlyos térdsérülést. A tehetséges 22 éves középpályás rehabilitációja alatt a terepfutást is kipróbálta, és Ferenczi Istvánnal, a klub akkori erőnléti edzőjével lefutotta a Szénás Kör 31 kilométerét, s mint minden első teljesítő, ezért bronzérmet kapott (a kétszeres teljesítők ezüst-, a háromszoros vagy többszörös teljesítők aranyszínű befutóérmet vehetnek át a szervezőktől).

 

 

„Jól haladt a rehabilitációm, és amikor már elég erős volt hozzá a térdem, beépítettük a Szénás Kört is – mondta a Csupasportnak Murka Benedek. – Igazából az egész egy jó bulinak tűnt, és bár nehéz volt, remekül éreztem magam.

Büszke vagyok rá, hogy teljesítettem a harmincegy kilométeres távot, a legjobb persze a vége volt, amikor beértem a célba. Ferenczi István szerint elsőre kimondottan jó időt futottam.

Ennek ellenére egy ideig biztosan nem leszek rendszeres terepfutó. Talán a pályafutásom után, de az még nagyon messze van, nem is gondolok arra az időszakra. A terepfutás nem futballspecifikus, teljesen más volt, mint egy labdarúgóedzés – jólesett, meglepően jól is ment, de egyszeri alkalom volt, nem csinálok belőle rendszert. Azt viszont nem tagadom, hogy a következő egy-két napban jobban éreztem a lábam, fáradtabb voltam a szokásosnál.”

Kérdés, vajon bírt volna-e még egy kört.

„Ferenczi István mesélte, vele előfordult, hogy egy kört tervezett, aztán kettő lett belőle – folytatta Murka Benedek. – Én biztos nem bírtam volna végigfutni még egyszer harmincegy kilométert, akkor sem, ha előre megbeszéljük, hogy két kört futunk. Jó élmény volt, büszke vagyok rá, de egyelőre maradok a futballnál, és remélem, hamarosan ismét pályára léphetek.”

Fotók: Szénás Kör/Facebook

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.